Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. Beschrijving is vereist. BEVESTIG

Indien u een functionele vraag heeft of u wenst een issue te melden, vul dan onderstaand registratieformulier in We zullen u zo snel mogelijk contacteren met een antwoord of oplossing. 

Support openingsuren:   Weekdagen 9.00 - 17.00
Telefoon:   +32 (0)15 715 615
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist. Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Functie titel is vereist
Functie locatie is vereist
Naam is vereist.
Telefoonnummer is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. SEND REQUEST
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. SEND REQUEST

Blog

Zinvolle content voor succesvol projectbeheer.

Enterprise resource planning systeem: de 4 voordelen

17 november 2020.Trends

share this story

Wil je binnen je bedrijf je projecten succesvol uitvoeren dan is goede sturing van bovenaf, waarbij alle resources  goed verdeeld worden, cruciaal. Dit verdelen van middelen noemen we resource planning; een ingewikkelde en belangrijke taak binnen projectmanagement. Om dit proces efficiënt en nauwkeurig te laten verlopen, is het verstandig om te investeren in een Enterprise resource planning (ERP) systeem. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van een goed ERP-systeem.

1. Processen overzichtelijk houden dankzij ERP

Enterprise resource planning (ERP) is een type bedrijfssoftware die binnen organisaties gebruikt wordt om bepaalde bedrijfsprocessen te ondersteunen. Doordat een goed ERP systeem uit verschillende deelmodules bestaat, is het meestal mogelijk om door de inzet van die modules alle bedrijfsprocessen te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van personeel, het registreren van vakantie- en verlofdagen en het verdelen en beheren van voorraden. In deze bedrijfssoftware kunnen dus een groot aantal bedrijfsprocessen worden ondergebracht en gemonitord vanaf een duidelijke overzichtspagina. Bovendien kan het ERP systeem van ionBIZ worden gesynchroniseerd met Outlook, waardoor je automatische planning updates kunt ontvangen.

 

2. Snel en eenvoudig taken beheren

Het inplannen, beheren en goedkeuren van taken is een belangrijk onderdeel van projectmanagement. Wie met lijsten in Excel werkt en niet met ERP bedrijfssoftware merkt al snel dat dit een tijdrovende en foutgevoelige klus is. Enterprise resource planning software maakt het eigenlijk mogelijk om direct inzicht te hebben in de te plannen taken, automatische updates te ontvangen en eenvoudig taken aan te vragen en goed te keuren. Zo worden fouten voorkomen en kunnen taken efficiënter en slimmer worden ingepland en uitgevoerd.  

 

Planbord details

 

3. De personeelsplanning altijd correct, up to date en overal beschikbaar

Handmatig werkroosters maken is tijdrovend, inefficiënt en onoverzichtelijk. Resource planning software biedt hiervoor een oplossing dankzij geïntegreerde planningssystemen en een overzichtelijk visueel planbord. Vrije dagen en vakanties kunnen in het systeem worden ingelezen, waardoor de bedrijfssoftware altijd up to date informatie heeft over alle inzetbare werkkrachten. Planningsconflicten zijn direct zichtbaar in het planbord, waardoor deze snel zijn op te lossen. Een belangrijk voordeel van ERP is dan ook dat de planning altijd accuraat en kloppend is.

4. Eenvoudig analyseren en optimaliseren

Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van planning software heb je alle informatie over voorgaande roosters, planningsconflicten en resources digitaal. Hierdoor is het veel gemakkelijker om deze gegevens te evalueren en de resource planning continu te optimaliseren. Het ERP-systeem van ionBIZ maakt het mogelijk om rapporteren te filteren op project, departement, resources en vaardigheden.

 

Ben je op zoek naar betrouwbare en complete resource planning software voor je organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen over onze effectieve business software.

As a company, you must maintain an overview of all projects: that is an area where ionBIZ scores top points.

NEXT STORY

Telewerken? Ben jij er klaar voor? Check deze 5 zaken:

Veel Belgen werken regelmatig vanuit een andere plek dan kantoor, bijvoorbeeld vanuit een coworking space, vanuit huis of onderweg. Tijdens de coronacrisis hebben we massaal van thuis uit gewerkt en er de voordleen van ingezien.  We kwamen er echter ook achter dat lang niet alle bedrijven goed waren voorbereid op telewerken. Hoe zorg je ervoor dat het telewerken in de toekomst wel soepel verloopt? Let dan in ieder geval op onderstaande vijf zaken!

Read More

NEXT STORY

Waarom inzetten op project management software? 4 redenen!

Slimme project management systemen zijn er voor alle sectoren. Wij zoemen hier in het bijzonder in op het beheren van projecten binnen de ICT, consultancy en engineering. Voor hen is een online projectbeheer systeem eigenlijk onmisbaar indien je projecten efficiënt en effectief wilt managen zonder hoge kosten te maken. Hieronder leggen wij uit welke voordelen het gebruik van project management tools zoal oplevert. 

Read More

NEXT STORY

Wat is ERP en waarom heb je het nodig?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP-bedrijfssoftware wordt gebruikt binnen organisaties. Het dient ter ondersteuning van diverse bedrijfsprocessen. Er zijn tal van redenen om een effectief ERP-systeem aan te schaffen. Bijvoorbeeld om als startende ondernemer direct een vliegende start te maken en snel te kunnen groeien, maar ook om als gevestigd ondernemer efficiënter en doeltreffender te kunnen gaan ondernemen. Wie wil professionaliseren kan eigenlijk niet zonder een goed ERP-systeem. In dit artikel leggen we daarom uit wat ERP is en kan, en waarom deze software, zeker ook in IT-sector en engineering, onmisbaar is.

Read More

NEXT STORY

4 voordelen van online factureren op een rij!

Vroeger ontving je alle facturen via de post, maar nu komen ze steeds vaker via je mailbox binnen. Ook wie aan de overheid diensten levert wordt vaak verplicht ze digitaal aan te leveren. Je moet hierdoor dus al zijn overgestapt op e-factureren. Ben je nog niet overstag en twijfel je of je moet stoppen met de traditionele papieren factuur? In dit artikel leggen we uit welke voordelen online factureren voor iedere organisatie heeft.

Read More

NEXT STORY

Digitaal ondertekenen van timesheets door je klanten, alles wat je moet weten:

Resource planning en tijdschrijven zijn twee zeer belangrijke modules van onze alles-in-één business software ionBIZ.  Het inplannen van de taken op de juiste agendas en de opvolging van de prestaties is cruciaal voor een optimale uitvoering van de projecten. Bovendien zorgt onze urenregistratie tool ervoor dat je altijd snel en correct aan klanten kunt factureren. Met trots leggen we uit hoe onze nieuwste toevoeging, het digitaal ondertekenen van de urenregistratie, alles nog gemakkelijker maakt.

 

Read More

NEXT STORY

Read More

NEXT STORY

Read More

NEXT STORY

Read More

CONTACTEER ONS

Bel of mail ons op elk moment u contact met ons wilt opnemen. Dat kan gaan om een idee voor een nieuwe functie, een vraag die u heeft, of om te brainstormen over een opwindend nieuw partnerschap.

Ondersteuning:

Contact

Marketing en verkoop:

Contact

Andere vragen:

Contact

Lokaal Kantoor / België

Kleine Nieuwedijkstraat 71

2800 Mechelen

Tel +32 (0)15 715 615

Lokaal Kantoor / Nederland

Veerdam 3

4484 NV Kortgene

Lokaal Kantoor / Roemenië

Doctor Iosif Nemoianu 9

300011 Timișoara

Tel +40 356 43 94 93

© 2021 ionProjects - Privacy statement