Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist. Beschrijving is vereist.
BEVESTIG

Indien u een functionele vraag heeft of u wenst een issue te melden, vul dan onderstaand registratieformulier in We zullen u zo snel mogelijk contacteren met een antwoord of oplossing. 

Support openingsuren:   Weekdagen 9.00 - 17.00
Telefoon:   +32 (0)15 715 615
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist. Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Functie titel is vereist
Functie locatie is vereist
Naam is vereist.
Telefoonnummer is vereist.
E-mail is vereist.

Uw bericht hier:

Beschrijving is vereist.
BIJLAGE / 5 MB
BEVESTIG
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
SEND REQUEST
Naam is vereist.
Bedrijf is vereist.
E-mail is vereist.
SEND REQUEST

Cadmes getuigt over ionBIZ

“Als bedrijf moet je het overzicht behouden over alle projecten heen: dat is iets waar ionBIZ echt wel sterk in scoort.”

Jeroen Monster, Quality & Process Improvement Manager, Cadmes

image

Cadmes

Nederland, België
Sector: ICT

 

Profiel:

Cadmes levert oplossingen voor 3D CAD, CAM PLC en PDM.

 

Uitdaging:

De bestaande toepassing voor resourceplanning bleek niet meer te voldoen om tientallen complexe projecten te beheren in een multicompany omgeving.

 

Oplossing:

Cadmes koos voor project- en resourceplanning software ionBIZ.

 

Voordelen:

  • Flexibiliteit van de softwareleverancier om te voldoen aan de wensen van Cadmes.
  • Uitstekend helikopterzicht over alle projecten heen.
  • Consultants enthousiast over vlotte gegevensinvoer en makkelijke toegang tot projectinformatie.
  • Ingebouwde goedkeuringstrajecten voor snellere en correcte facturatie.
  • Beter overzicht en sturing voor Project en Resource Management.

 

Meer weten over Cadmes? 
http://cadmes.com 

Meer weten over hoe ionBIZ resourceplanning aanpakt?
Klik hier.

Intelligent engineering

 

De slagzin “Engineering intelligence” geeft uitstekend weer waar het Nederlandse IT-bedrijf Cadmes voor staat: door middel van bewezen technologieën in onder andere CAD en CAM bijdragen tot het optimaliseren van productieprocessen bij industriële bedrijven. Na jaren van sterke groei zag het bedrijf zich verplicht om ook intern de projectplanning en het resourcemanagement naar een hoger niveau te tillen. Een demonstratie van de softwaretoepassing ionBIZ kon Cadmes overtuigen om in zee te gaan met het Mechelse softwarebedrijf ionProjects. 

Cadmes telt 95 werknemers, verdeeld over Nederland en België. Als vooraanstaande reseller van SOLIDWORKS levert het bedrijf geavanceerde oplossingen voor het design, de engineering en de automatisering van productieprocessen - van 3D CAD en CAM tot PDM. De dienstverlening van Cadmes strekt van consultancy-opdrachten van één of twee dagen, tot projecten met implementatietrajecten van verschillende weken tot langer dan een jaar. 

Resources koppelen aan persoonlijke skillsets

Na een periode van sterke groei bleek de investering in professionele project- en resourceplanningsoftware onafwendbaar: “De resourceplanning in goede banen leiden, was onze belangrijkste uitdaging. Bovendien moest dat gebeuren in een multicompany-omgeving met tientallen projecten; daarvoor was onze toenmalige software echt een maatje te klein geworden”, aldus Jeroen Monster, Quality & Process Improvement Manager bij Cadmes.  Resources met specifieke expertises worden bij Cadmes ingezet voor diverse activiteiten: van pre-sales trajecten tot consultancy en support. “De uitdaging bestond er voor ons in, om resources met verschillende skillsets in te zetten voor een grote diversiteit aan taken binnen het project. Dat zou ons toelaten om onze resources optimaal te benutten”, legt Jeroen Monster uit.

Aangepaste aan wensen van de klant

Cadmes kwam enkele jaren geleden in contact met ionProjects uit Mechelen. Het softwarebedrijf kon vooral overtuigen door de flexibiliteit die het toonde om, specifiek op vraag van Cadmes, nieuwe functionaliteiten aan het pakket toe te voegen. Jeroen Monster: “Al snel was duidelijk dat men niet aarzelde om naar onze wensen te luisteren en de oplossing aan te passen waar nodig; dat konden wij best waarderen.” 

Business Intelligence over alle projecten heen

Tientallen projecten tegelijk in goede banen leiden: ionBIZ blijkt vandaag bij Cadmes prima tegen die complexe taak opgewassen. Dankzij de apporteringsmogelijkheden behouden de Project Managers steeds de controle over de status van ieder project. Jeroen Monster: “Het volstaat niet om één project op te volgen; als bedrijf moet je ook het overzicht behouden over alle projecten heen.”

Beter inzage en sturing

Medewerkers van Cadmes vullen hun timesheets vandaag digitaal in en boeken zo hun prestaties meteen op het juiste project. Een digitaal goedkeuringstraject in ionBIZ zorgt ervoor dat fouten of vertragingen door dubbele gegevensinvoer definitief tot het verleden behoren. Jeroen Monster: “De buy-in verkrijgen van het personeel van Cadmes bleek een niet te onderschatten uitdaging.” Consultants krijgen zelf een uitstekend beeld van de taken die hen toebedeeld worden. Zij kunnen ook makkelijk inzage krijgen in de documenten die bij hun project horen, zodat zij geen tijd verliezen bij het zoeken naar het juiste document. Het gebruik van de module voor Issue Management in de projectfase draagt bovendien bij tot een vlottere oplevering. 

Toekomstige koppeling met externe systemen

ionBIZ mag volgens Jeroen Monster geen geïsoleerd eiland blijven binnen Cadmes. Hij mikt dan ook op de toekomstige integratie met andere toepassingen die binnen het bedrijf gebruikt worden. Zo bijvoorbeeld, de export van timesheets naar een financiële oplossing.

 

CONTACTEER ONS

Bel of mail ons op elk moment u contact met ons wilt opnemen. Dat kan gaan om een idee voor een nieuwe functie, een vraag die u heeft, of om te brainstormen over een opwindend nieuw partnerschap.

Ondersteuning:

Contact

Marketing en verkoop:

Contact

Andere vragen:

Contact

Lokaal Kantoor / België

Kleine Nieuwedijkstraat 71

2800 Mechelen

Tel +32 (0)15 715 615

Lokaal Kantoor / Nederland

Veerdam 3

4484 NV Kortgene

Lokaal Kantoor / Roemenië

Piața Consiliul Europei 2E, Cladirea UBC 3

300254 Timișoara

© 2024 ionProjects - Privacy statement